Шафран, корисні властивості, як приймати
Шафран — пряність зі східним ароматом і багатовікова історія. Уже не одне тисячоліття ця рослина використовується лікарями для лікування хворих і кухарями для надання вишуканої родзинки своїм кулінарним творінням. Але вчені всього світу впевнять, що процес вивчення цілющих властивостей шафрану тільки починається.
Корисні властивості шафрану
Шафран — це висушені та подрібнені дрильці шафрану посівного (крокуса). Крім вираженого аромату, він має пряний, злегка гіркуватий смак. Ці якості шафрану використовують у кулінарії для фарбування й ароматизації десертів і лікерів, для збагачення смаку ковбасних виробів, супів, м'яса та сирів. Крім цього, шафран слугує консервантом. Але першорядна роль шафрану в житті людини — це зцілення різних захворювань і продовження молодості.
Безмежний спектр корисних речовин шафрану забезпечується великим вмістом корисних речовин. Він багатий на калій, залізо, магній, марганець, цинк, селен. Крім цього, в ньому є вітаміни групи B, а також вітамін А і С.
- Шафран дуже корисний для роботи серця. Високий вміст калію підтримує серцевий ритм і повноцінне перекачування крові.
- Він допомагає знизити частоту нападів стенокардії, знижує тиск і очищає судини.
- Пряність поліпшує настрій, знижує больові відчуття, тонізує й усуває нервові розлади.
- Шафран ефективний у разі порушень менструального циклу, до того ж сприятливо впливає на сечостатеву систему завдяки антисептичним властивостям.
- Рослина запобігає віковим змінам у сітківці ока та допомагає зберегти зір.
- Шафран чудовий афродизіак, і досить ефективний засіб від похмілля.
Важливо! Шафран протипоказаний вагітним жінкам, дітям до 2 років і діабетикам.
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Країна виробник | Іран |
- Ціна: 220 ₴