PATANJALI Чорна Кам'яна сіль 1 кг
Характеристики та опис
КРАЇНА ПОХОДЖЕННЯ : ІНДІЯ
Сіль чорна є популярною приправою в кухнях народів багатьох країн світу. Її заведено додавати не тільки на стадії приготування їжі, але й до готових страв. Саме тому багато гурманів звикли тримати сіль чорну на столі в солонці, як і інші види приправ, і використовувати для приготування та приправлення супів, салатів, закусок, гарнірів, овочевих паштетів і соусів.
До речі, у популярній індійській приправі під назвою чат-масала саме сіль чорна є головним компонентом. Цю приправу зазвичай додають у підсмажені горіхи та фруктові салати. Крім того, чорну сіль із високим вмістом різноманітних мінералів нерідко подають в елітних 1979-йоркських ресторанах.
Однак не варто плутати індійську чорну сіль і ту сіль, яку споконвіку використовували напередодні свята Святої Великодня готували на Русі. У давнину вона іменувалася чорною четверковою сіллю, оскільки творилася в Чистий четвер. Для цього бралася велика кам'яна сіль, яка палилася в печі з капустяним листям, квасною гущкою або пряними травами. Потім готовий продукт освіжався разом із яйцями та куликами. На жаль, більшість рецептів приготування такої солі були бездоганно втрачені.
Склад чорної солі
Тим часом, сіль чорна є природною неочищеною сіллю, яка видобувається в таких родовищах, де в ній є речовини, що містять сірководень. Крім того, завдяки багатому природному складу чорна сіль корисніша для людини, водночас вона менш солона на смак. За властивостями чорна сіль подібна до соусу соєвому — вона багата на речовини, що діють на організм подібно до ферментів, що поліпшують процеси травлення.
Варто зазначити, що повністю замінити столову або морську сіль цей продукт не може, оскільки вирізняється специфічним запахом, який схожий на зварений вкруту яєчний жовток. Можливо, це пов'язано зі складом чорної солі — у ній міститься певна кількість сірководню. А ось хлориду натрію в ній набагато менше, ніж у тій самій кухонній солі, у зв'язку з чим сіль чорна вважається безпечнішою, порівнюючи з кухонною, якщо говорити про її відкладення в суглобах.
Користь чорної солі
У медицині користь чорної солі науково доведена: вона сприяє зняттю закрепів, усуває газоутворення і збільшує апетит. Крім того, вживання чорної солі показано після важких отруєнь для усунення їхніх наслідків. Користь чорної солі така, що речовини в її складі підсилюють перистальтику кишківника, водночас чинячи легкий проносний ефект.
Калорійність Солі чорної 0.1 кКал.
|
Основні | |
---|---|
Виробник | Patanjali Ayurved |
Країна виробник | Індія |
Вага | 1 г |
Цена за 1 кг | 180 |
- Ціна: 180 ₴