В'єтнамський гірський чорний чай Преміум Tra Den High Mountain Natural Tea 100г (В'єтнам)
Сировиною служать двох - і трехлистные молоді пагони чайного рослини. У технологічний ланцюжок стадії фіксації, скручування, просушування або прожарювання.
Після збору чайне листя піддають фіксації. Під цим розуміється пропарювання 2-3 хв. При цьому відбувається руйнування негативно діючих на якість чаю речовин, зникає запах свіжої зелені і лист стає еластичним. Після пропарювання лист підсушують до залишкової вологості 61-62%. Потім підсушують при 90-95 З 12-15 хвилин. Потім проводиться скручування чайного листя, вручну або на ролерах — спеціальних машинах.
Скручування чаїнок збільшує тривалість зберігання зеленого чаю і дозволяє регулювати витяг ефірних олій в процесі заварювання. Ступінь скручування різна. Деякі сорти не скручують. Потім через чай пропускають дуже гаряче повітря. Така сушка відбувається при температурі 90-105 C. Іноді замість сушіння застосовують смаження.
Після цієї стадії чай сортують і упаковують. у провінції В'єтнаму на висоті від 600 м до 1,5 км є ідеальним місцем для культивування чаю. Чайний кущі люблять вологу, якої у В'єтнамі достатньо. У той же час чайний кущ не любить надлишку вологи в коренях і тому росте на схилах гір.
Під цю культуру в країні відведено 125 тис. га. Його вирощують в 33 провінціях. З кущів знімається 160 тис. тонн листа в рік. По площі плантацій і за обсягом виробництва чаю В'єтнам знаходиться на 5-му місці в світі. Найкращий чай здавна вирощується в провінції Тхай Нгуєн (Thai Nguyen), особливо в повіті Тан Кыонг (Tan Cuong).
Тут жителі майже всіх сіл займаються збиранням листя. Для туристів, спеціально відвідують Тхай Нгуєн для того, щоб подивитися батьківщину цього напою, влаштовують чаювання і навчають їх способам приготування чаю
Основні | |
---|---|
Країна виробник | В'єтнам |
Тип чаю | Чорний чай |
Форма випуску | Пресований |
Вага | 100 г |
- Ціна: 250 ₴