Чай чорний гірський Преміум Tra Den High Mountain Natural Tea 200 г вакуум
Опис
В'єтнамський гірський чорний чай Преміум Tra Den High Mountain Natural Tea 200 (В'єтнам)
Сировиною служать дво- та трилисті молоді пагони чайної рослини. У технологічний ланцюжок стадії фіксації, скручування, просушування або прожарювання.
Після збору чайне листя піддають фіксації. Під цим розуміється пропарювання 2-3 хв. При цьому відбувається руйнування речовин, що негативно діють на якість чаю, зникає запах свіжої зелені і лист стає еластичним. Після пропарювання лист підсушують до залишкової вологості 61-62%. Потім підсушують при 90-95 С 12-15 хвилин.
Потім проводиться скручування чайних листів, вручну або на ролерах спеціальних машинах. Скручування чаїнок збільшує тривалість зберігання зеленого чаю і дозволяє регулювати вилучення ефірних олій у процесі заварювання. Ступінь скручування різна. Деякі сорти не скручують.
Потім через чай пропускають гаряче повітря. Таке сушіння відбувається при температурі 90-105 C. Іноді замість сушіння застосовують смаження. Після цієї стадії сортують чай і упаковують. у провінції В'єтнаму на висоті від 600 м до 1,5 км є ідеальним місцем для культивування чаю. Чайний кущі люблять вологу, якої у В'єтнамі достатньо. У той же час чагарник не любить надлишку вологи в корінні і тому росте на схилах гір.
Під цю культуру країни відведено 125 тис. га. Його вирощують у 33 провінціях. З кущів знімається 160 тис. тонн аркуша на рік. За площею плантацій та за обсягом виробництва чаю В'єтнам знаходиться на 5-му місці у світі. Найкращий чай здавна вирощується в провінції Тхай Нгуєн (Thai Nguyen), особливо в повіті Тан Кіонг (Tan Cuong).
Тут жителі майже всіх сіл займаються збиранням листя. Для туристів, які спеціально відвідують Тхай Нгуєн для того, щоб подивитися батьківщину цього напою, влаштовують чаювання та навчають їх способам приготування чаю.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | В'єтнам |
Тип чаю | Чорний чай |
Вага | 200 г |
- Ціна: 420 ₴